despre fiecare / the band members

Florin Iordan (fluiere, caval, cobză)
este etnomuzicolog la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

 
A întreprins numeroase cercetări de teren în diferite regiuni ale României (o parte din ele pe cont propriu, chiar înainte de a se angaja în muzeu), lucrând cu diverşi muzicieni de tradiţie orală.
A participat alături de Speranţa Rădulescu şi Costin Moisil la realizarea ultimelor 12 CD ale seriei « Ethnophonie » (serie de Cd-uri de muzică tradiţională editată de Muzeul Ţăranului) şi a organizat numeroase concerte, festivaluri sau animaţii muzicale.
S-a implicat de asemeni în cercetarea ştiinţifică, realizând câteva articole şi comunicări ştiinţifice, în parte publicate (în România, Italia şi Bulgaria).
Toate acestea îl fac să fie principalul răspunzător de concepţia grupului Trei Parale.

Daniel Pop (voce, fluiere, caval, drâmbă, percuţie)
lucreză ca învăţător.

A urmat şcoala de muzică din Baia Mare. Ajuns în Bucureşti a învățat să cânte din fluier și blockflote. Apoi s-a alăturat consortului de blockflote Lyceum Consort. Ne-am cunoscut printr-un prieten comun, de asemenea fluieraş, iar din 2005 s-a alăturat grupului nostru. A participat la ateliere şi tabere dedicate fie fluierului, fie percuţiei. Este interesat în egală măsură de muzicile vechi, scrise sau tradiţionale dar şi de reinterpretările moderne şi fuzionale ale acestora.

Beatrice Iordan (cobză, voce)
este de formaţie actor păpuşar. 

Cel puţin aşa scrie pe patalamaua pe care o deţine. În fapt face multe lucruri: teatru, muzică, artă plastică.  Lucrează Muzeul Ţăranului Român în cadrul Atelierului de Creativitate, unde construieşte împreună cu copiii păpuşi, marionete şi siluete ce mai târziu prin viaţă în scurte piese de teatru jucate de asemenea de copii. A realizat şi câteva piese de teatru pe care le-a jucate în locuri ca: Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale din Sibiu, Muzeul Satului Festivalul „Zilele oraşului Sfântul Gheorghe”, Librăria Cărtureşti.
Realizează artă decorativă în principal de inspiraţie tradiţională şi bazantină. Câteva lucrări pot fi văzute pe blogul personal. Legăturile cu muzica vin din timpul liceului, când a studiat chitara. Cobza a învăţat-o mai târziu la îndemnurile lui Florin. Mai multe despre Beatrice pe blogul personal: https://iordanbeatrice.wordpress.com/

 

 

Mihai Balabaş  (vioară, contrabas)                                                                                        

Mihaieste muzician liber profesionist

A absolvit Universitatea de Muzică Bucureşti şi este implicat în proiecte muzicale foarte diferite: muzică clasică, muzică contemporană, world music, etc.

 

 

Dinu Petrescu (dairea, darbukă)
este iconar şi pictor de biserici.

Această tradiţie a moştenit-o de la tatăl lui, el fiind al treilea într-o generaţie de artişti plastici. A pictat o vreme alături de tatăl său, iar de curând tocmai a terminat Capela Sfântului Calinic de la Cernica.
De percuţie e pasionat din adolescenţă. În afară de Trei Parale, a mai activat – pentru scurtă vreme – într-un grup de muzică medievală.

 

George Ştefan Kudor (contrabas, percuţie)             este ecologist.   geroge cu dor

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Un răspuns la despre fiecare / the band members

  1. viorel zice:

    Cei mai mario artisti care am avut pnoarea sa-i cunosc!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s